Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A kis piros Rézi - Szombati szoknyaposzt 1.

Kétfecske - 2022. 12. 03. 15:10:45

Szombati szoknyaposzt sorozat indul a Szoknyagyárban, melyben minden héten bemutatok 1-1 Kétfecske alapszoknyát.

Első a kis piros Rézi <3

Ez egy nagyon cuki kis piros szoknya, fehér gépi hímzéssel. Dirndl ruhát bontottam szét, abból varrtam. A szoknyaformában nincs semmi bonyolultság, egy nagy téglalap, felül gumival összehúzatva.

hulladékmentes ruhák között alap ez a fazon.


A magyar népviseleteken keresztül ismerkedtem meg először ezzel a ruhaformával. A magyar parasztság régi stílusú ruhái szinte mind hulladékmentes szabással készültek, a szoknyákat pedig, úgy gondolom, hogy mindvégig, a kivetkőzésig (amíg élő volt a népviselet) így szabták. Egy nagy téglalap, felül összehúzva a derék méretére.

A hagyományos megoldást "modernizáltam" egy széles gumival, hogy egy ideig a viselőjével nőhessen. 

Különlegességét a széles bordűrös gépi hímzés adja. Ezért is lett belőle újra szoknya, mert ezt a szép anyagot muszáj volt megmenteni.

Ennek a kis piros Rézinek van egy párja is, a Klára környezettudatos fehér maxi szoknya madeiracsipkével. Így néznek ki együtt:

Én nagyon szeretem rétegesen viselni a szoknyákat, ha egymásra veszek 2-3-4-et, sokféleképpen lehet variálni, különlegessé teszi az öltözetet, és nagyon kellemes viselni. 

Mondjuk ez kislányoknál még biztos nem olyan lényeges szempont, de a rétegezett szoknya ápol és eltakar és nem zsákruha, hanem mégis nőies. Ezért is jó szoknyát viselni! :)

A képeket Gaál Anikó, Aniki Design készítette.

Ha tetszett a cikk, vagy a szoknya, oszd meg! Köszi!