Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Klára, a hosszú fodros - Szombati szoknyaposzt 2.

Szombati szoknyaposzt sorozat a Szoknyagyárban, melyben minden héten bemutatok 1-1 Kétfecske alapszoknyát.

A második: Klára, a hosszú fodros maxiszoknya.

 

Ez egy egyszerű és nagyszerű hulladékmentes fazon, egymás alá varrt, ráncolt téglalapokból áll. Tulajdonképp bármennyit egymás alá lehet varrni, ezzel a szoknya bősége, "pörgőssége" is változik. 

Nekem nagyon sok ilyen szoknyám van, szeretem, a szoknyarétegezéshez elengedhetetlen. Télen rendszerint felveszek egy bokáig érő Klára szoknyát, fölé egy midit, rá egy térdig érőt. (Tegnap például 5 réteg szoknya volt rajtam az alsókkal együtt.) Így nem lehet ám fölfázni!

A Szoknyagyár kínálatában jelenleg két Klára szoknya kapható: az egyik, a fehér madeirás Klára, igazi nyári viselet, lenge, szellős, viszont télen alsószoknyának is tökéletes. Újrahasznosított, egy kidobott, hibás szoknya kijavításával készült.

A másik pedig a Klára maxiszoknya nagyon szép, fel nem használt zöldesszürke gyapjú anyagból, kasmírmintás, rózsás fodordísszel. Ez a díszítés azért így alakult, mert a ciklámen anyag egy blúz szabási maradéka, és ennyi volt belőle már csak, ami fodorként fel is használtam. Ezeket a színeket muszáj volt összepárosítanom, a tompa, visszafogott szürkészöldet nagyon izgalmassá teszi az erős ciklámen.

 

Ilyen az újrahasznosítás és hulladékmentesség, maga az anyag alakítja ki a ruhát, az lesz belőle, ami épp kijön. Nagyon szeretem ezt: azon gondolkodni, hogyan lehet a leggazdaságosabban megoldani az adott alapanyagból a ruhát.  Az elején én se tudom soha, hogy mi lesz végül belőle, mindig közben alakul ki a végeredmény.

A szoknya, amint varrja önmagát :)

Fotók: Gaál Anikó, Aniki Design, modell: Hegedűs Bori