Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Tavaszi, virágos, lobogós

A tavasz első napján bemutatkozik a Szoknyagyár legújabb darabja: Rézi tavaszi virágos lobogós  heart

Szétbontott állapotban került hozzám ez a gyönyörű, könnyű anyagú szoknya. A csodás virágminta erős színei világítanak a fotókon és a valóságban is. Valószínűleg osztrák dirndl ruha lehetett eredetileg, vagy valamilyen más osztrák szoknya. Akitől kaptam, levágta az eredeti derékrészt, de végül nem kezdett vele semmit. 

100% pamut az alapanyaga, az elején a gombolás csak díszítésre szolgál. A szabásában, kialakításában nincs semmi bonyolult, maga a virágminta adja a szépségét és különlegességét. Derekát széles gumival készítettem el, hogy szép karcsú derekat csináljon, és több méretnek is megfeleljen. Térd alá érő, romantikus fazon. A pontos méreteit itt találod. 

Mint a Szoknyagyárban található összes húga és nővére, Rézi is környezettudatos szoknya, több okból is: 

  • Upcycled, értéknövelő újrahasznosítással, azaz használt, hulladékká vált ruha anyagából készült. Valaki egyszer megvette, hordta, szerette, majd továbbadta. A következő tulajdonosnak tetszett az anyag, a minta, látta benne a lehetőséget, ezért szétszedte - de nem folytatta az átalakítást. Szerencsére hozzám került, és mivel annyira szép, nem lehetett neki ellenállni.  heart
  • Zero waste, hulladékmentes. Ugyan valamennyi leeső darab keletkezett, amikor a szétvágás mentén ki kellett egyenesítenem a derékrészt, de ez a leeső félmaréknyi "fecni" nem a kukában landolt, hanem egy nagy táskában, amiben a tömőanyagot gyűjtöm: párnák, labdák kitömésére fogom használni én, vagy a szakkörömre járó gyerekek.
  • Természetes pamut anyagból készült. A szépsége mellett ez is érték, és úgy gondolom, ha már egyszer megvan ez az anyag, belerakták az erőforrásokat, az alapanyagot, technológiát, munkát, vizet, fehérítőt, festéket, akkor használjuk. Ne gyártsunk helyette másikat, szerintem teljesen fölösleges. Ha vége lesz majd egyszer, akkor - pamut lévén - le fog bomlani, visszakerülhet a természetbe. De ezt az átalakítással és viseléssel még jó sokáig késleltethetjük.  heart
  • A dereka gumis, kinőni nem könnyű. Hordhatod Te, a tesód, barátnőd, anyukád, kölcsönadhatod, elcserélheted, vagy, ha meguntad, könnyen elajándékozhatod. Így tulajdonképp nagyon sok esélye van új gazdára találni, sokáig a körforgásban maradhat.
  • Magyarországon gyártottam, etikus körülmények között, ügyelve a környezetterhelés minimalizálására. Épp tegnap került elém a WMN cikke, amiben írnak pl.a gyerekmunkáról, a kényszermunkáról, amiket a Távol-Keleten alkalmaznak a ruhaiparban. Ha ezeket a dolgokat nem szeretnéd támogatni, elég jó megoldás, ha Magyarországon gyártott ruhát veszel, olyan helyről, amiben megbízol, amit le tudsz ellenőrizni, visszakövethető. Garantálom, hogy a Szoknyagyárban készült ruhák etikusak. És a szállítása is sokkal kevesebb környezetterheléssel jár, mintha sok ezer kilométerről rendelnéd. 
  • Minden termék egyedi, kézzel készült, törődéssel, sok simogatással. Egyetlen darab kapható belőle.

Igen, igen! Jó értetted! Egyetlen darab készült belőle! És sose lesz még egy ugyanilyen! Egészen biztos, hogy nem fog szembejönni az utcán!  angel

Ajánlom tavaszi-nyári bulis vagy utcai viseletnek, városi és tengerparti sétákra, lobogó hajjal mezőn szaladásra, táncházba. Szóval bárhova, bármilyen élethelyzetbe, ahol szoknyát lehet viselni. Személyes tapasztalatom az, hogy az év 364 napján lehet szoknyát viselni. Én még télen is felvenném, természetesen rétegeznék alá más szoknyákat. És ha már szóba került a rétegezés: a madeiracsipkés Klára nagyon jól mutatna hozzá szeritem! 

Tavaszi, virágos, lobogós  heart

Nos, tetszik Neked ez a szoknya? Szerinted vajon tetszhet másoknak is?
Ne feledd, hogy csak ez az egyetlen darab létezik belőle! Ha nagyon szeretnéd, hogy a Tiéd legyen, ne késlekedj! Csapj le rá gyorsan, mielőtt más elhalássza az orrod elől!

Itt tudod megvásárolni, kattints ide: Rézi tavaszi virágos lobogós  heart