Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Környezettudatos, mert...

Tudtad, hogy ha most leállítanák a világ összes textil- és ruhagyárát, akkor is lenne elég ruha a Földön élő összes embernek még hosszú évekig? Tudtad, hogy a valóban környezettudatos ruha az, ami el sem készül?
De van még egy lehetőség: abból készíteni újat, ami már adott, amit legyártottak, amit most készülnek leselejtezni, égetőbe küldeni. Furán hangzik, de ez tényleg megvalósítható! Nézd meg!

...újrahasznosított: Használt anyagokból varrok, lakástextilekből, terítőkből, ágyneműkből, régi ruhákból, hímzésekből, csipkékből, fel nem használt alapanyagokból. Rengetegen akarják nekem adni a ruhaszemetüket, annyit kapok, hogy alig bírom, sokszor vissza is kell utasítanom, mert nincs kapacitásom mindent újrahasznosítani. 

...zerowaste: Mindig a hulladékmentes szabásra törekszem, sokszor alakítom ki a ruhákat kizárólag hajtogatással, ráncolással. Szívesen merítek a népviseleti formakincsből és ruhaalakítási módszerekből.

...magyarországi gyártás: Mosonmagyaróvár mellett élek, itt dolgozom. Egyelőre egyéni vállalkozó vagyok, én tervezem a ruhákat és én is varrom őket a műhelyemben.

...környezettudatos csomagolás: a szoknyákat papír borítékban küldöm el a vásárlóknak. Ha vásárban árulok, akkor nem adok táskát, csak átkötöm a szoknyákat. Ha valakinek mégis szüksége van táskára, vásárolhat általam készített újrahasznosított textiltáskát. Nem szeretem a sok fölösleges sallangot, cukiskodást, ajándéktárgyakat, mert ezek többnyire úgyis a szemétben landolnak, úgyhogy ilyeneket nem szoktam a csomagba rakni, környezettudatos megfontolásból.

...speciális hulladékkezelés: Ugyan törekszem a hulladékmentes szabásra, de van, amikor elkerülhetetlen a szabási maradék. Ebből igyekszem valamilyen kiegészítőt készíteni, vagy felhasználni más ruhához, a legkisebb fecnik pedig mennek a retextilbe. Ez azt jelenti, hogy felhasználjuk a játszóházakban, retextil termékek készítéséhez. Így lesz a ruhakészítés a Kétfecskénél valóban hulladékmentes.

Nézd meg, milyen ez: