Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Társadalmi felelősségvállalás

A Szoknyagyár nem csak egyszerűen egy szoknyagyár, hanem több ennél. A Szoknyagyár webáruházat a Kétfecske működteti, az itt megvásárolható szoknyákat a Kétfecskénél tervezzük és készítjük. Azonban csinálunk mást is ezen kívül:

A Kétfecske tevékenységének másik ága a környezeti szemléletformálás, amelyet kézműves játszóházakban, workshopokon, művészeti projekteken, street art alkotásokon keresztül valósítunk meg. Járunk iskolákba, rendezvényekre, fesztiválokra.

Mosonmagyaróváron, a Bohém Tanya Közösségi Műhelyben nyáron gyerektáborok zajlanak, a tanév során pedig minden héten gyerekek jönnek szakkörre, de igyekszünk a közösségi projektekbe minden korosztályt bevonni. Legutóbb, 2023. márciusában pl. 60 ember részvételével elkészítettük Petőfi Sándor arcképét retextilből, újrahasznosított ruhákból. Ilyen lett:

A környezettudatos játszóházakban főleg textil újrahasznosítással foglalkozunk, horgolással, szövéssel, varrással, hímzéssel, és még nagyon sokféle technikával Gyakran a játszóházakban használjuk fel a szoknyavarrás legapróbb maradékait, és így tudjuk a szoknyagyártásban valóban, 100%-osan megvalósítani a hulladékmentességet. Szóval ez nem csak egy divatos szólam, hogy a Szoknyagyár környezettudatos és fenntartható :)

Ha ennél többet szeretnél tudni a Kétfecske közösségi tevékenységéről, nézd meg a Kétfecske honlapját, vagy a Kétfecske facebook oldalát

Ha pedig a szoknyák érdekelnek, akkor kattints ide: