Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Blanka, a hulladékmentes körszoknya - Szombati szoknyaposzt 3.

Szombati szoknyaposzt sorozat a Szoknyagyárban, melyben minden héten bemutatok 1-1 Kétfecske alapszoknyát.

Következik Blanka, a hulladékmentes körszoknya.

Valamikor régen varrtam egy menyasszonyi ruhát. Közvetlen a varrósuli utáni nyáron volt ez, épp csak megszereztem  női szabó szakképesítést.

Akkor még csak próbálkozásaim voltak a hulladékmenteség terén, csak kacérkodtam a gondolattal. Az iskolában az ún. Müller-módszerrel tanultunk szabásmintát készíteni, akkor még jó kislány voltam, és rendesen betartottam ennek a szabályait. 

Nekiálltam a menyasszonyi ruhának, ami alapvetően elég jó lett szerintem, viszont mikor ki kellett szabnom a 8 réteg körszoknyát, akkor ébredtem rá, hogy micsoda anyagpazarlás ez, hiszen minden kör szabásakor az alapanyag jelentős része leeső hulladék. 

Ekkor döntöttem el, hogy többet nem varrok körszoknyát új anyagból. 

Azóta összegyűjtöttem egy csomó körterítőt, ovális terítőt, azokból készülnek a gumis derekú körszoknyák, sőt, ezt továbbfejlesztve vannak négyszögletes körszoknyák is a Szoknyagyárban. 

Hulladékmentesen, vagy minimális hulladékkal készülnek, újrahasznosított, vagy fel nem használt anyagokból. Minden darab egyedi és megismételhetetlen.

Jelenleg két négyszögletes körszoknya kapható a Szoknyagyárban, de jönnek.majd sorban. Főleg, hogy hamarosan jön a nyár. :)))